Ezt olvasta már?

Hat ország nyolcvan kiállítója vesz részt a pécsi Adventi Borszalonon

Hat országból mintegy nyolcvan kiállító kétszáz borral vesz részt a Pécsi Borozó gasztronómiai és bormagazin évzáró boros-társasági eseményén, az Adventi Bors...

0

A diploma is lehet megtérülő befektetés – gazdasági szakok, Kecskeméten

A nagyon sikeres november 27-i alapszakos nyílt nap után december 11-én a kecskeméti Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kara elsősorban azokat a szülőket várja tájékoztatóra, akik érettségi előtt álló középiskolás gyermekeik egyetemi továbbtanulásáról szeretnének megalapozott döntést hozni.


hirdetés

A Neumann GTK őszi első Nyílt Napjára már az új Kecskeméti Campus épületében került sor november 27-én. A rendezvényre több, mint 250 látogató érkezett, elsősorban persze középiskolások, akik közül azonban sokakat szüleik is elkísértek. Dr. Németh Edit, a Kar oktatási dékánhelyettese szerint ez nem véletlen: az egyetemi továbbtanulásról való döntést általában a család együtt hozza meg, a szülők pedig sokszor más, távlatibb szempontokat is figyelembe vesznek, mint gyermekeik. December 11-én 15 órától kifejezetten a szülőknek, az őket érdeklő kérdésekre fókuszálva rendeznek tájékoztatót a Campus Izsáki út 5. szám alatti épületében.

- Egy egyetemi diploma megszerzése akkor is igen jelentős családi kiadást jelenthet, ha valaki államilag finanszírozott képzésre nyer felvételt, a költség még számottevőbb, ha önköltséges alapon nyer a hallgató felvételt.  A diploma egyre inkább egyfajta befektetéssé válik, és bár a továbbtanulási irány megválasztásánál a bekerülési költség fontos tényező, de a megtérülés és a pályakezdőként elérhető havi jövedelem a költségeket hamar és többszörösen kompenzálja – emelte ki Dr. Tanács János tanszékvezető egyetemi docens, a Kar rektrutációs kampányának irányítója.

A mérlegelés során komoly szempontot jelentenek a költségeket csökkentő tényezők is.  E téren a Neumann GTK a térségben egyedülálló, komoly segítséget tud leendő hallgatóinak nyújtani.  Dr. Kárpáti József, a dékáni kabinet vezetője a Kar ECO ösztöndíjait említi, melyek segítségével a programban való részvétel követelményeit teljesítő hallgatók jelentősen csökkenthetik a tanulmányi kiadásaikat. Kiemelt ösztöndíj esetében összesen több, mint egymillió, az Alap ösztöndíj esetében pedig több, mint nyolcszázezer forint támogatás érhető el a hét félév során.

A duális képzésbe bekapcsolódott hallgatóknak a tanulással párhuzamosan alkalmuk nyílik a munkaerőpiac által nagyra értékelt szakmai tapasztalat megszerzésére – erre Dr. Szívós László, a GTK vállalati kapcsolatokért és nemzetközi ügyekért felelős dékánhelyettese hívja fel a figyelmet. – Itt tehát nem pusztán a havi rendszeres jövedelem lehet a hallgatók számára vonzó, hanem az, hogy diplomájukat kézhez kapva máris jelentős nagyvállalatoknál, pénzintézeteknél eltöltött gyakorlati idővel fognak rendelkezni, az elhelyezkedési esélyeik nagymértékben javulnak és gyorsabb előmenetelre is számíthatnak – tette hozzá a dékánhelyettes. A november 27-i nyílt nap alkalmával megrendezett duális kerekasztalbeszélgetés során a GTK duális partnerei közül a Magyar Nemzeti Bank, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. és az Univer Product Zrt. magas szintű képviselői beszéltek a duális képzés tapasztalatairól és adtak tanácsot az érdeklődő diákoknak ahhoz, hogy miként készüljenek a vállalati felvételire.

Sok érv szól tehát a Neumann GTK gazdasági alapszakjainak – Gazdálkodási és menedzsment, Kereskedelem és marketing, Pénzügy és számvitel és Nemzetközi gazdálkodás – választása mellett, a legfontosabb azonban talán az Egyetem és a Kar egyre növekvő presztízse, a képzés magas szintje és professzionális szervezettsége és az itt megszerzett, gyakorlat-orientált tudás munkaerőpiaci értéke. Mindehhez, mondja dr. Pázmándi Kinga, a GTK dékánja, az új Kecskeméti Campus épülete a legmodernebb, 21. századi feltételeket biztosítja. – Minden, gyermeke jövőjéért felelősséget érző szülőt arra bátorítanék, jöjjön el a december 11-i nyílt napra, s minderről győződjék meg személyesen. Természetesen várjuk a középiskolásokat is. A tájékoztatók után lehetőség lesz kérdések feltételére – munkatársaimmal azon leszünk, hogy egy igen fontos, közös döntés meghozatalában mindenben a családok segítségére legyünk.

forrás: https://gtk.uni-neumann.hu0
0

hírek innen, onnan

Így készül szerintünk a tökéletes Zserbó - recepttel

Karácsonykor elengedhetetlen kellék a karácsonyfa...és a zserbó! Ha nagy kedvenc nálatok is, szükségetek lehet egy szuper receptre! Íme.

TAO pénzből épít egészségügyi központot Tállai Anrdás focicsapata

A mezőkövesdi focicsapat az idei szezonban hozta a formáját, már ami a sportfejlesztési program összeállítását és értékét illeti....

Mutatjuk hogyan táplálkozz vércsoportodnak megfelelően.

A vércsoport fontos tényező a személyiségünk és az egészségünk szempontjából is. Így tartja Dr. Peter J. DAdamo, a vércsoport diéta...

8 figyelmeztető jel, hogy a szíved nem működik megfelelően

Kimutatások szerint csak az Egyesült Államokban 610.000 ember hal meg évente szívvel kapcsolatos problémák következtében. A...

Pikó szerint Sára Botond sem fukarkodott a rábízott közpénzzel

Százötvenmillió forintot költött el a fideszes józsefvárosi vezetés autóhasználatra az elmúlt öt év alatt derül ki Pikó András új...

Bundesliga: Gulácsiék és Sallaiék is nyertek - eredmények

Szalai Ádáméknak nem jött ki a lépés.

Kiváló magyaros hírek a Bundesligából - Gulácsi, Sallai

Az RB Leipzig és a Freiburg is győzni tudott a 14. fordulóban, nem így a Bayern München. Egy magyar szépséghiba azért van.

Gyömbér, az ünnepi időszak legegészségesebb fűszere

A gyömbér jó fájdalom ellen, erős fertőtlenítő hatása miatt pedig kifejezetten jót tesz az immunrendszerünknek a hideg, téli...

Áder megmondta, ki a felelős. Te is

Ne reménytelen helyzettel nézzenek szembe az unokáink.

Figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat

Az ország nagy részén sűrű ködre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

0

Sport

Kézi-vb: Kim Rasmussen gyenge pont volt a vébén, de szűklátókörű kontárság lenne kirúgni

Az eredmény csalódás, és Rasmussen több hibát is vétett, de ezen a vébén is épült a csapatunk, amit átgondoltan alakítgat a dán kapitány.

Suárez elárulta, hogy szerinte ki minden idők öt legjobb csatára

A Barcelona klasszisának ötösében van néhány meglepetés, de ezek megmagyarázhatóak, és ő meg is magyarázta.

Csak most eszmélünk az irtózatos kézilabdapofon után

Vasárnap hajnali 4.30-kor Argentína ellen játszik a megtépázott magyar női kézilabda-válogatott Japánban.

Ronaldinho azt mondta, szívesen kipróbálná magát az NB I-ben

Az aranylabdás brazil világbajnok a teqball világbajnokságra érkezett Budapestre.

Kiderült, hogy mikor játszik még a női kézilabda-válogatott a vb-n

A magyar csapat a 13. helyért léphet majd pályára a világbajnokságon, Japánban.

Félpályáról lőtt szabadrúgásgólt egy olasz focista - videó

A 30 éves játékos mesterhármast szerzett, ebből kettő emlékezetesre sikerült.

Óriási KO-val nyert Hámori az ökölvívó ob-n - Videó

18 aranyérmet osztottak ma ki a versenyzők között az országos bajnokság zárónapján.

Mo Szaláh jelentheti a különbséget, mínuszról indít a United

Mohamed Szaláh lehet a Liverpool sikerkovácsa a hétvégén, ugyanis kedvenc ellenfele ellen lép pályára. A Manchester United ugyanakkor mondhatni a mínuszról indít a Manchester City ellen, hiszen a gárda a legutóbbi 12 idegenbeli mérkőzésén egyaránt kapott gólt. Nagy izgalmak várhatók a Premier League tizenhatodik játékhetén.

Eldőlt, meddig marad Csabán a Fradi szemét kivédő kapus

Ilyen még soha nem volt a fiatal tehetséggel.

Elhunyt a Kaposvár korábbi kiváló labdarúgója

Emlékét örökké őrizni fogják.

0

Bulvár

Vannak hajléktalan diákjaim, akik az iskola után a családjukkal a metróaluljáróba mennek - Interjú Hiennel

Két világ között, egy harmadikból landolva rengeteget lehet így tanulni az életről és a művészetről. Hiennek ma így telik az élete New Yorkban.

Melyik szexuális fantázia a leggyakoribb? Az emberek 81%-ának megfordult már a fejében

A szakértő kutatása során 2982 embert kérdezett meg arról, melyek a legnagyobb, szexuális témájú vágyaik.

Újszülött mókust talált az erdőben: hazavitte, és most mindketten boldogok

Mutatunk valamit, amit nagyon ritkán lát az ember: egy háziasított vadon élő mókust!

Titkos bulinegyed épült Budapesten - Íme a városrész, miről sosem hallottál

Budapest az egyik legvirágzóbb főváros volt Európában az 1800-as évek végén.

Ő Garas Dezső egy szem fia - A 46 éves Dániel ismert filmes lett

A Valan Az angyalok völgye című film operatőre Garas Dezső volt.

Eddig 5 halottja és 40 sérültje van a brutális eperjesi gázrobbanásnak

A 12 emeletes panelház legfelső emeletét még este 7-kor is oltották a tűzoltók. A környéken a robbanás előtti napokban gázszagot lehetett érezni.

A női orgazmus a nőgyógyász szemével

Milyen folyamatok játszódnak le az orgazmus során? Milyen befolyással van a havi ciklus az orgazmusra? Cikkünkből kiderül. Az orgazmus az egész testet érintő, de főleg az agyban és a kismedencében lezajló esemény, amely a szexuális aktus során a keringési rendszerben kialakuló anatómiai és funkcionális változások következtében jön létre. Egy időben zajló és fokozatosan gyorsuló, a [...]

Elhunyt a Jóbarátok kedvelt színésze: ügynöke megerősítette a hírt

A sorozatban többször is feltűnt a színész, és karakterét az egész világ imádta!

Ekkora baj van?- Lendvai Ildikó kegyetlenül kiosztotta Orbánt

A frakciók a jövőben nem egyesülhetnének, még nevet sem változtathatnak, akkor sem, ha a párt neve közben megváltozik. Ez adta az apropót az MSZP volt elnökének egy véleménycikk megírásához.

blogmorzsák

Amikor több tízezer narancsfát ültettek a Balaton körül

Nem vált be, de legalább valóban meg­próbáltuk. Ráadásul Fertődön még egy kamu szüretet is összehoz­tak Rákosi Elvtársnak.

Újabb egészségi kockázatok fenyegetik az űrhajósokat

Ezek kétségessé tehetik a jövő hosszabb űrmisszióit, akár egy újabb holdraszállást, vagy a Mars-expedíciót.

A diákmunkás és a gyurmajog

Aki egy generációt képvisel, annak fontos a hitelessége, és annak példaképként kell állnia kortársai előtt.

Kik figyelnek fentről?

„Megkereste a lakása ablakát: a fölötte lévő, kőbe faragott arc kerek, már-már puffadt volt.“

Hamarosan berobban a turizmusba

Hibás az összes 10.000 Ft-os?

Karácsonyi meglepetés!

Ajándékozd a tudás erejét és az információ hatalmát szeretteidnek, olyan formában, ahogyan ők szeretnék!

A szerelem hogy magyarázható meg tudományosan?

A tudomány nem lehet mindenható, mert mindig megújul.

Kövér az ateisták ellen usztított

Súlyosan kirekesztőek és uszí­tóak azok a nyilatkozatok, ame­lyek az ateistákat egy csoport­ban említik a hazaárulókkal.

Szakmai gyakorlat magasabb pozícióban!

De ezzel mi is a baj pontosan?

Tervezzünk dolgozósarkot!

Hogyan tervezhetsz személyre szabott, áttekinthető, kis hely­igényű dolgozósarkot?

Így élhetsz túl több hónapig a vadonban

ki több hónapon keresztül éjsza­ká­zott az amerikai vadonban, an­nak milyen tapasztalatai lehetnek a felszerelést illetően?

Magasban a Magasban... már tudniillik a Tátrában!

Drótkötélpályákon hegyre fel és hegyről le

0