Ezt olvasta már?

Magyar focisták a Bundesligaban

Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik is kezdő volt az RB Leipzig csapatában, a Köln elleni Bundesliga-meccsen.


Pécs Pride szervezői: “Magyarország alkotmányos demokrácia, ahol senkit nem érhet agresszió vagy hátrányos megkülönböztetés a nemi kisebbséghez tartozása miatt.”

Hosszú közleményben reagáltak a Pécs Pride szervezői a pécsi jobboldal minapi álláspontjára a tervezett programmal kapcsolatban. A közleményt - kérésükre - szó szerint, teljes egészében mutatjuk.


hirdetés

 

“Egy Elfogadó, Szabad Városért és Magyarországért!

 

Állásfoglaló nyilatkozat és válasz a Freedom of My Identity Emberi Jogi Fesztivált és a Pécs Pride Felvonulást szervező Diverse Youth Network részészéről

 

“Magyarország alkotmányos demokrácia, ahol senkit nem érhet agresszió vagy hátrányos megkülönböztetés a nemi kisebbséghez tartozása miatt éppúgy mint a többséghez tartozása miatt.” (a Fidesz-KDNP-ÖPE (Összefogás Pécsért Egyesület) frakciószövetség 2021.06.30-án tett nyilatkozata a Pécs Pride Felvonulásról)

“Tisztán kell látnia a pécsieknek abban is: a rendezvény a gyülekezési törvény alá tartozik, annak engedélyezése és biztosítása a rendőrség hatásköre. Pécs önkormányzatának vagy bármely más szervnek, hatóságnak ebben döntési jogköre nincs, és a rendőrség lehetőségei is limitáltak. Pécs vezetése a polgárok véleményének ismeretében kéréssel, javaslattal fordulhat a szervezők felé, és ezt az itt élők véleményének megismerése után, ha szükségesnek mutatkozik, meg is fogjuk tenni.” (Péterffy Attila, Pécs város polgármesterének 2020.03.02-án tett nyilatkozata a Pécs Pride Felvonulásról)

 

Ahogy Magyarországon, úgy Pécsett sem gyűlöletben szeretnének élni az emberek. Ezért 2021-ben egy emberi jogi fesztivált és felvonulást szervezünk. A “Freedom of my Identity” nevű egyhetes fesztivál pontos dátuma 2021.09.13-18. A fesztivál során hazánkban élő, társadalmilag és jogilag egyaránt kirekesztett csoportokra hívjuk fel a figyelmet, tárgyaljuk a sérelmeiket és bemutatjuk az értékeiket, kultúrájukat.

 

A fesztivál 2021.09.18-án, a “Pécs Pride Felvonulás, Bárhol Szabad!” c. eseménnyel és egy azt követő bulival ér véget. Mindez

 

a létjogosultságát igazolva hatalmas visszhangot keltett, helyi és országos szinten, holott a kormány jelenlegi politikája pedig éppen a gyűlöletnek ad teret. Szakadékokat képez emberek csoportjai között és már törvénybe is iktatta ezt. Mi sem igazolja jobban rendezvényünk szükségszerűségét, mint az elmúlt évek kirekesztő politikai programja, az LMBTQ+ közösséget és más csoportokat ért jogsérelmek, illetve az elmúlt időszak egyértelmű gyűlölet-bűncselekményei.

 

Ott, ahol apa és fia együtt leköpték és megütötték azt a két német nőt, akik szivárványos arcfestést viseltek a Puskás Arénában megrendezett francia-portugál meccsen, vagy ahol két meleg fiatal orvost bántalmaznak mind verbálisan, mind fizikálisan, az egyiküket eszméletvesztésig rugdosva, ott sajnos egyértelműen kimutatható a gyűlölet-propaganda sikeres működése. Ez utóbbi eset ráadásul éppen szeretett városunkban, Pécsett történt. Ez hívja életre az ezek meggátolását célzó rendezvényeket. A mi rendezvényünk ilyen. A kormánypárti politikusok pedig, így a Fidesz-KDNP-ÖPE frakciószövetség is valótlan kijelentéseket tett 2021.06.30-án publikált nyilatkozatában.

 

Elutasítjuk a Fidesz-KDNP-ÖPE frakciószövetség vádjait, miszerint rendezvényünk “nyíltan sértő és provokatív” lenne, “közszemérmet és közerkölcsöt sértene”, különös tekintettel a kiskorú gyermekekre nézve. Az ENSZ Gyermekjogi Bizottsága, az EuroChild (Európa legnagyobb gyermekjogi szervezete), a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és a Magyar Pszichológiai Társaság is nyilatkozataiban tette egyértelművé, hogy jogsértő az LMBTQ+ fiatalok megfosztása hiteles és valós információktól LMBTQ+ témákban. Továbbá egyértelműsítették, hogy a kormány olyan csoport, az LMBTQ+ fiatalok ellen kelt gyűlöletet, akik eleve a társadalom egyik legsérülékenyebb csoportja, közöttük az egész világon kimagasló az öngyilkosság aránya. A magyar LMBTQ+ emberek 42%-a gondolt már az öngyilkosságra, 30%-uk meg is kísérelte azt.

 

Nem sértve érzi magát ma sok ezer magyar állampolgár, hanem egyenesen fizikailag fenyegetve, nem alaptalanul. Az ismeretlentől való félelem bizonytalanságot szül, melynek könnyű áldozatául esni a kormány által szított hamis tények propagálásával.

 

Ez számos kisebbségi csoporttal szemben megmutatkozik. A gyűlöletre pedig nem gyűlölettel, csupán szeretettel válaszolhatunk. Azok az emberek, akik személyesen ismernek az LMBTQ+ közösséghez vagy más kisebbségi csoporthoz tartozó személyt, nyitottabbak és elfogadóbbak. Nem hagyjuk, hogy a kormány ellehetetlenítse emberek százezreinek létezését. A hatalom a gyermek és családvédelem zászlaja alatt rekeszti ki saját állampolgárait és veszélyezteti a fiatal generációt. Holott a Fidesz homofób, transzfób és gyűlölködő politikájának nincs társadalmi támogatottsága. A HVG megbízásából a Medián készített felmérést a Szájer-ügy kapcsán, amiben a megkérdezettek 79%-a válaszolt úgy, hogy “semmilyen módon nem szabad hátrányosan megkülönböztetni a homoszexuálisokat”. Ami igazán szembetűnő, hogy még a Fidesz-szavazók 73%-a is egyetértett ezzel az állítással.

 

Továbbra is kitartunk a fesztiválunk és felvonulásunk helyi és országos, sőt európai szintű szükségszerűsége és érvényessége mellett! A felvonulás továbbra is a gyülekezési jog hatálya alá tartozik és demonstráció jellegét megőrizve hívja fel az emberek figyelmét a fentiekre, továbbá megünnepli a sokszínűség kínálta lehetőségeket és a bátorságot az önazonos, boldog élethez, családhoz és szerelemhez!

 

Mindenkinek szíve joga kilátogatni vagy nem kilátogatni a Pécs Pride Felvonulásra, de senkinek nincs joga az egyenlőségért tüntető állampolgárokat a gyülekezési jogukban korlátozni, őket megfélemlíteni és a tüntetésen résztvevőket megbélyegezni.

 

Amennyiben Pécs város városvezetése vagy a Fidesz-KDNP-ÖPE frakciószövetség közmeghallgatásra vagy bármiféle közös platformra hívna minket, a részvételt természetesen vállaljuk és rendelkezésükre állunk annak megszervezésében és lebonyolításában is.

Pécs, 2021.07.01. Diverse Youth Network

 

Nyilatkozat (2021.06.30)

 

Álláspontunkkal kapcsolatban az alábbi helyi és országos civil szervezetek, intézmények és médiumok fejezték ki egyetértésüket és támogatásukat:

 

Budapest Pride

Amnesty International Magyarország

The Phiren Amenca International Network RomNet.hu

TV Baxtale

Magyar Kétfarkú Kutya Párt

 

Amennyiben kifejeznéd szolidaritásodat és támogatásodat, az alábbi rövid űrlapon tudod ezt megtenni“.0


Szavazás: Önnek mi a véleménye a koronavírussal kapcsolatos kormányzati döntésekről, intézkedésekről?


hírek innen, onnan

5+1 sorozat, ami tökéletes befejezéssel ér véget – Ha okoz csalódást.

Rengeteg olyan sorozatot tudnánk felsorolni, ahol egy erős kezdés után a készítők nem igazán tudták, merre induljanak tovább, és a...

Veseelégtelenségben meghalt Simon Cowell kedvence – Videó

Freddie Combs a 2012-es amerikai X-Faktor egyik sztárja és nagy ígérete volt.

Freddie Mercury ritkán látott húga gyönyörű nő

Freddie Mercury sehová sem tudott lépni anélkül, hogy felismerjék, de a testvére mellett lehet, hogy te is szó nélkül elmennél!

A kormánypárt 45,2 százalékkal megnyerte a parlamenti választást Oroszországban

A kormányzó Egységes Oroszország párt a Inszomar exit pollja szerint a szavazatok 45,2 százalékával megnyerte a parlamenti választást....

A kormánypárt nyerte meg az orosz választást

A kormánypárt a szavazatok 45,2 százalékával rendelkezik az exit poll szerint.

Kitört a balhé a Sztárban Sztár leszek. stúdiójában: extra durván beszóltak Tóth Gabinak

Olyan szavak hangzottak el, hogy az embernek égnek állt a haja, miután az egyik sértődött versenyző gyakorlatilag kioktatta Tóth Gabit.

Putyinék megnyerték a választást az exit poll szerint

A kormányzó Egységes Oroszország párt a Inszomar exit pollja szerint a szavazatok 45,2 százalékával megnyerte a parlamenti választást.

Mindenki ledöbbent: Élő adásban ismerte be tévedését Majka

Ami jó, az jó! Bár voltak kételyek, hamar elmúltak a produkció hallatán és Majka is nagyon elégedett volt.

Bedagadt boka: ilyen, amikor nyirokpangást jelez

A végtagdagadás hátterében számos betegség húzódhat meg, mint amilyen a visszérbetegség, a szívbetegség, a májbetegség, vagy a...

Karácsony Gergely már megint durván kiakadt Orbán Viktorra, most a CEU miatt pirított oda neki

Attól, hogy a Közép-európai Egyetem (CEU) épülete nem tűnt el a föld színéről, még nincs benne oktatás és Bécsbe kell menni egy...

Sport

Meghalt a versenyzés közben balesetet szenvedett 21 éves magyar sportolónő

A zsoké az isztambuli női amatőr lovas világbajnokságon bukott.

Videón Jeles Eszter végzetes lovasbalesete

A magyar sportoló tragédiája sokkolta az országot.

Elütötte egy autó, 37 évesen meghalt a sztárkerékpáros

A korábbi dán sportoló tudósítani volt Belgiumban, ahol a tragédia érte.

Meghalt a futball-legenda, minden idők egyik legnagyobb góllövője: gyászol a sportvilág

A Tottenham és a Chelsea futballistája, Jimmy Greaves 81 éves korában hunyt el vasárnap hajnalban. A Tottenham legendájának a halálhírét a klub közölte.

Az amerikai focicsapat repülőgépe hátrafelé borult, miközben még sokan a fedélzeten voltak

Az USC szóvivője szerint az eset a mentesítési folyamat során történt.

Szoboszlai gólját érvénytelenítették, asszisztját nem – videó

„Csak” döntetlenre futotta a Köln otthonában az RB Leipzignek.

Videón Jeles Eszter tragikus lovasbalesete

Az eset a 21 éves sportolóval két hete az isztambuli női amatőr lovas világbajnokságon történt.

Meghalt a világbajnok angol focista

Visszavonulása után évekig az egyik legnépszerűbb televíziós szakértő volt hazájában.

Balesetet szenvedett verseny közben a 21 éves magyar zsokélány: 13 napig tartó küzdelem után belehalt a sérülé...

Két hete szenvedett súlyos balesetet az isztambuli női amatőr lovas világbajnokságon Jeles Eszter. Kórházba szállították, műteni is kellett, de a szervezete végül feladata a harcot. A kiváló nyíregyháza sportoló

Nincs könnyű helyzetben, mumusa ellen javítana a Barcelona

A BL-vereség után a La Ligában már győzelemre készülnek a katalánok.

Botrány az asztaliteniszezőknél, érthetetlen okok miatt zárta ki a tokiói olimpikont a magyar szövetségi kapit...

Bátorfi Zoltán döntése alapján Pergel Szandra nem lehet tagja az asztalitenisz-válogatottnak a következő három évben.

A szövetségi kapitány "személyes bosszúja" miatt került ki a válogatottból Pergel Szandra

Pergel kikerült az asztalitenisz-válogatottból, a kapitányt okolja

0

Bulvár

Egy eddig ismeretlen tünet mutatja meg, átestél-e a Covidon

Lehet, hogy ott van rajtad az árulkodó jel, de még nem vetted észre.

Nem volt pénze ruhára: szívfacsaró, hogy ment a bálba a nélkülöző lány

Sose gondolta volna, hogy innen jön majd segítség.

A magyar királyok nőügyei: volt olyan uralkodónk, aki csak ágyasokkal hált

Az egyik királyunkról lejegyezték, hogy egy kun nőt „mindenki szeme láttára ágyastársává tett”.

Két magyarázat is lehet arra, ha tényleg Orbánék bénították meg az előválasztást

Bizonyíték híján a legvalószínűbb megoldáshoz úgy lehet eljutni, hogy feltesszük az egyszerű kérdést: kinek áll érdekében? Vélemény.

Felismered Kertész Zsuzsát? Így néz ki 75 évesen a Magyar Televízió bemondónője

Kertész Zsuzsa a gyerekekből merít erőt, a társasházban lakó gyerekeket választékos beszédre neveli.

Teljesen összetört lelkileg Majka

Sorra buktak el a rapperek a TV2 tehetségkutatójában.

Pataky Attila vidéki otthona: a hatalmas kertben medence is helyet kapott

Pataky Attila otthonából, a teraszról és a kerti medencéből is pazar kilátás nyílik a Zsámbéki-medencére.

Bevallottam a pasimnak, hány férfivel voltam: ő ledöbbent, de én még jobban a reakcióján

Spoiler: nyilván nem repesett a boldogságtól. De mikor számolunk már végre le a mindent nyitó kulcs és mindenre nyíló zár mítoszával?

Kvíz: ismered Magyarország tájait? 10 kérdés, amire sokan nem tudják a választ

Most letesztelheted, mennyire ismered jól hazánk legszebb vidékeit.

Íme a 4000 éves szikla, ami a tudósokat is zavarba hozza: máig rejtély, hogyan repedt ketté

A többezer éves szikla úgy néz ki, mintha kettévágták volna, a tudósok sem jutottak dűlőre a pontos okokat illetően.

Felpörgeti az anyacserét, kipucolja a májat, jót tesz a vesének: a szilva 5 áldásos hatása

A szilva nem csak magas rosttartalmának köszönhetően segíti a fogyókúrát.

A csillagjegyed lélekszíne. Ha ezt viseled, magabiztosságot ad

Minden csillagjegyhez passzol egy bizonyos árnyalat, ami tökéletesen szimbolizálja az egyes horoszkópok személyiségét.

blogmorzsák

Ritkán látott fotók a múltból

Az olasz Caproni Capronissimo Lake Maggiore-n, Thomas Edison alvás közben, a kiégett gőzhajó, a Morro Castle - és még sok más fotó.

Verne Gyula bosszúja

„Azt hiszem, gyerekkorom óta foglalkoztatott, hogy vajon mi lehet a Sándor Mátyás eredeti címe.“

Mik a COVID-éra legjobb sorozatai?

Idén is jobb sorozatos díjakat osztunk, mint a hivatalos Emmy-gálán.

Palvin Barbaráról készült portrét is kiállít a Mai Manó Ház

A világhírű magyar fotográfus többek között Alicia Keysről is készített már fotót.

10 dolog, amit a legtöbb ember túl későn tanul meg az életben

Te viszont még időben megtanulhatod mindegyiket azért, hogy teljes és boldog életet élj.

Érzékbontás - Kiadta a negyedik dalát az amerikai Dying Wish

Még csak három éve alakultak, de máris komoly nemzetközi figyelem övezi őket.

Itt a pulzust, vérnyomást, véroxigénszintet is mérő okoskarkötő

Tartsd szemmel egészséged, vezéreld mobilod a csuklódról, zseniális találmány.

Kik is ezek a mókusok és mit akarnak itt?

NHC - Közös zenekarban a Foo Fighters és a Jane's Addiction tagjai.

Előválasztás, avagy a bőség zavara

Na de ki a legjobb az országnak, azaz nekünk?

Orbán pontosan tolmácsolta-e a pápa zárt körben elhangzott szavait?

Miniszterelnökünk tegnap reggel hosszú nyári kihagyás után ült be a Magyar Rádió stúdiójába.

Fűzőt, vagy csipkét vennél a ruha alá

Megérkeztek a szexi fehérneműk az őszi szezonra.

Olcsóbbak, de nem olcsók az új iPhoneok

Nézzük is hát a kedvezőbb, de sokak számára érthető okokból még így sem kedvező árakat:

0